Jari Robson "Järkeä järjettömyyteen"

Annetaan pankkien kaatua

Onko tässä enää mitään järkeä?

   Onko Suomen kansan mielipiteellä edes väliä? Näyttää siltä, että asiat ovat jo ennalta päätetty. Jos hallitus on tukiaisten puolella, se ei tarkoita kuitenkaan sitä kansalaisten olevan samaa mieltä, vaikka ns. edustaisi kansaa.

    Hallituksen puolueiden tiukka puoluekuri ei todellakaan aja kansan tahtoa. Jos järjestettäisiinkin kansanäänestys Espanjan tukipaketista, voisin väittää valtaosan kansasta olevan tukipaketteja vastaan ja tästäkin huolimatta päättäjät ajaisivat keinolla tai toisella asiaa eteenpäin.

   Tuoreessa uutisessa meidän oma Urpilainen puhuu malliin, että ”hallitus kannattaa Espanjan tukemista ja se olisi myös Suomen etu”. Millähän lailla on Suomen etu, että suomalainen veronmaksaja joutuu rahoittamaan toisen maan yksityisten pankkien harjoittamaa suorastaan rikollista toimintaa? Eikö hallituksella ole myös vastuu omia kansalaisia kohtaan? Miksi otetaan kansalta pois, kun kaikki se raha voitaisiin käyttämään omalla maaperällä ja sijoittaa vaikka hyvinvointipalveluihin?

   EU:ssa ja yhteisessä rahassa oleminen haurastuttaa peruspilareitamme. Kaikki tämä näkyy jo selvästi hyvinvointipalveluissa ja niiden heikkenevästä laadusta. Hyvinvointipalveluita myös yksityistetään ja kilpailutetaan ja sehän yritys sitä toimintaa pääsee harjoittamaan, mikä halvimmalla pystyisi työstä suoriutumaan. Pahimmassa tapauksessa suomalainen maksaa tästä hengestään ja uuden tutkimuksen mukaankin Suomessa vuodessa kuoleekin 700 -1700 ihmistä hoitovirheeseen, mikä on enemmän kuin liikenteessä.

   Niin kauan kun meillä on yhteinen raha, toimimme vieraiden valtioiden sekä eritoten yksityisien pankkien aiheuttamien ahdinkojen maksumiehinä. Tästä seuraa jatkuvat lakimuutokset ja leikkaukset, jotka kohdistuvat kasvavin määrin negatiivisella tavalla meihin kansalaisiin. Suomi on jo velkaa 90 miljardia euroa ja velka se vaan jatkaa kasvuaan ja tästä velasta Suomi ei pysty edes selviytymään. Ajan kanssa olemme hyvin samankaltaisessa tilassa kuin Kreikka EU:n asettamien pakotteiden alla. Näin ei kuitenkaan käy ihan heti, vaan tässä tulee vielä jokunen valtio kaatumaan ennen meitä.

   Suomelle olisikin elintärkeää, että tarpeeksi aikaisin ymmärrettäisiin erota EU:sta ja eurosta.  Valtion myös pitäisi ottaa kokonaan vastuu rahanhallinnasta yksityisten pankkien sijasta.  EU on myös hyvää vauhtia muuttumassa liittovaltioksi, missä todellakaan emme halua olla mukana - siihen katoaisi itsenäinen päätöksenteko täysin.

   Vaikka itsekkäältä kuulostaa, päättäjimme kuuloisi ensisijaisesti tehdä niin, mikä ajaisi oman kansan etua.

 

Annetaan pankkien kaatua

   Se on pankin ja valtion vastuu valvoa pankkien luotonantoa sekä puututtava toimintaan ajoissa. Ei saisi tapahtua niin kuin nyt, että Espanjan Bankia-pankilla ei ole tarpeeksi pääomaa sen oman vähimmäisvarantonsa täyttämiseen. 

   Pankit ovat yrityksiä ja niiden on annettava kaatua aivan kuin kaikki muutkin pienemmät kapitalismin uhreiksi joutuneet yritykset. Tukiaisten maksaminen näille pankeille kuvastaa vain sitä, että koko rahajärjestelmä on täys susi, koska yksittäisten ihmisten vararikkoja ei samalla lailla tueta. Pitämällä pankit pystyssä, pystytään ylläpitämään illuusio siitä, että järjestelmä toimii. Ihmisethän muuten vain  rupeaisi kansannousuun ja muuttamaan asioita.  

   Kapitalismin edistäminen ei ole ratkaisu, vaikka olemmekin kaikki syntyneet tähän järjestelmään ja pitäneet tätä ainoana oikeana vaihtoehtona.  Nykyiselläänkin 90% kaikesta rahasta ja varallisuudesta on 1% rikkaan eliitin omistuksessa ja kuilu vaan jatkaa kasvuaan. Onko se tasa-arvoa ja yhteistä etua ajava malli?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Heli Hämäläinen

Kantakaa nyt vaan yhdessä vastuuta ja olkaa yhdikkäästi audinpenkillä matkalla Euroopan ytimeen - vapaassa pudotuksessa.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/11946...

Perussuomalaiset pitivät sanansa eivätkä lähteneet hallitukseen myymään Suomea. Tässä kirjoituksessasi pyrit hämärtämään mennyttä, mutta ei se totuutta muuta. Muuten kiva persuhenkinen kirjoitus. Kohta se on jopa muotia.

Toimituksen poiminnat