Jari Robson "Järkeä järjettömyyteen"

Tammelan perhesurmayritys

Kun ihmisen huono sosioekonominen asema ja perheongelmat laittavat tekemään tällaista, pitää muistaa tämän uutisen äidin olevan itsekin uhri, sillä jokaisella menee jossain se raja, millloin henkisesti murtuu - nyt syyttäjä vaatii vähintään 7 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, vaikka ihminen on pikemminkin mielenterveyspalveluiden tarpeessa. Naisen tekemä teon aikainen Facebook-päivitys paljastaa paljon; ”Kukaan ei huomaa sinun kyyneleitäsi, kukaan ei huomaa sinun surua, kukaan ei huomaa sinun kipua.. Mutta he kaikki huomaavat virheesi.”

Koko tuokin kirjoitus on selvä avunhuuto suorastaan tyhjyyteen, koska myös pitkälti me nähdään vain tämän naisen tekemä virhe, eikä kyetä näkemään niitä pohjimmaisia syy-ja seuraussuhteita, mitkä johtivat tähän tekoon, sillä kukaan ei vain perusta perhettä vain murhatakseen sitä. Paljon pitäisi siis kysellä ja itseä kiinnostaisi ainakin tietää, että yrittikö nainen saada apua jo ennen kuin tilanne eskaloitui tähän perhesurman yritykseen, tietoa enemmän parisuhteen taustasta ja millä tavalla tämän naisen kipua ja surua ei huomioutu?

Joka tapauksessa, me ei kuitenkaan haluta mennä yhteiskuntana suuntaan, että me kriminalisoitaisiin mielenterveyshäiriöt..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Varmaan noinkin kuin kirjoitat. Mutta omaa huonoa oloaan ei saa maksattaa muilla eikä mennä piiloon häiriöidensä taakse.

Täysikäinen ihminen on huononakin päivänä vastuussa teoistaan ellei ole niin sekaisin ettei hahmota edes tekojensa seurauksia.

Toimituksen poiminnat